Bordeaux huisvuilzak nog te gebruiken tot eind 2021

Gepubliceerd op donderdag 17 december 2020 8.11 u.
Begin dit jaar dook de grijze huisvuilzak voor het eerst op in het straatbeeld. Deze nieuwe afvalzak uit gerecycleerd materiaal vervangt de bordeaux zak die Limburg.net in heel Limburg gebruikte. De bordeaux zak kan nog worden gebruikt tot eind 2021.

Begin dit jaar dook de grijze huisvuilzak voor het eerst op in het straatbeeld. Deze nieuwe afvalzak uit gerecycleerd materiaal vervangt de bordeaux zak die Limburg.net in heel Limburg gebruikte. Op het moment van de invoering van de grijze huisvuilzak was er nog geen duidelijkheid over de geldigheid van de oude bordeaux zak. Nu het merendeel van de Limburgse gemeenten in 2022 overstapt naar een nieuw inzamelsysteem is ook de geldigheid van de oude bordeaux zak beperkt tot 31 december 2021.

Uitdoofscenario voor de bordeaux huisvuilzak
De oude bordeaux huisvuilzak is sinds begin dit jaar niet meer te koop in de winkel. Heel wat mensen beschikten echter wel over een voorraad bordeaux zakken dankzij hun goede sorteergedrag. De geldigheid van de bordeaux huisvuilzakken is nu vastgelegd op 31 december 2021. Op dat moment is niet alleen de definitieve omschakeling naar de grijze huisvuilzak maar ook naar de nieuwe pmd- en tuinafvalzakken voorzien.