Al meer dan 150 verkeersboetes uitgeschreven in Zandstraat in Ham

Gepubliceerd op vrijdag 6 mei 2022 9.31 u.
Door renovatiewerken aan de brug over het kanaal Dessel-Kwaadmechelen in Ham geldt er in de Zandstraat in Ham éénrichtingsverkeer. Veel bestuurders lappen dit verbod echter aan hun laars. De lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo schreef ondertussen al meer dan 150 verkeersboetes uit.

Eenrichtingsverkeer Zandstraat

Op 28 maart startten de renovatiewerken aan de brug over het kanaal Dessel-Kwaadmechelen in Ham. Tot eind juli 2022 is de Staatsbaan onderbroken voor alle verkeer. Er gelden tijdelijke hindermaatregelen voor alle weggebruikers. Er zijn wegomleidingen voor fietsers en motorvoertuigen.

De gemeente Ham trof extra maatregelen op de omliggende gemeentewegen om de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in de woonwijken en de schoolomgeving te bewaken. De belangrijkste ingreep is de invoer van éénrichtingsverkeer op de Zandstraat. Vanaf de Spoorwegstraat kan verkeer uitsluitend richting Ham rijden.

Ruim 150 verkeersboetes

Veel bestuurders zondigen echter tegen het verbod en wagen het er toch op om de Zandstraat tegen de richting in te rijden. Zo werden er in een goede maand tijd al meer dan 150 verkeersboetes uitgeschreven. De boete voor het negeren van een verbodsbord bedraagt 174 euro zonder de administratieve kost.

De lokale politie blijft steevast verder inzetten op verkeerscontroles in de Zandstraat in Ham.

Meer informatie? Raadpleeg ook de website www.politie-bht.be.

Bron: persbericht politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo