Trio Calicantus

We laten dit Italiaanse trio zelf aan het woord over hun muziek.

De muziek draagt in zich een enorme rijkdom die ongrijpbaar is, ze verdraagt geen muren en maakt geen onderscheid. De muziek vliegt boven alle menselijke conflicten uit en leert, voor wie weet te luisteren, onze aandacht te richten naar wat verenigt, naar wat ons verbindt met alle mensen en met de natuur.

Ons programma wil licht werpen op deze sublieme boodschap dat de muziek als kunstvorm incarneert. Italiaan zijn heeft een veel diepere betekenis dan een stempel op een paspoort, het spreken van dezelfde taal… het gaat veeleer om het in zich hebben, het koesteren van een traditie, van een specifieke gevoeligheid die niet alleen Italië maar de hele mediterraanse cultuur omvat.

Astor Piazzolla en Antonio Lauro, beide zonen van Italiaanse immigranten in Zuid-Amerika, zijn een toonbeeld van hoe de rijkdom van hun muziek verstrengeld is met een magische en onuitwisbare culturele uitwisseling.

Met “polka patchwork” heeft Gianluka Fortino een constructie gebouw op populaire Italiaanse thema's. Door voortdurende herbewerking van dit en gelijkaardig materiaal muzikaal materiaal is de originaliteit ervan soms moeilijk te achterhalen en plaats ze zich in een vage en onzekere dimensie. Toch een interessant boorbeeld van hoe mondelinge overlevering van muzikale thema's aan de bron kunnen liggen van nieuwe creativiteit.

Muziek kent geen grenzen en nodigt ons uit om aandachtig te luisteren en zo te ontdekken dat buiten waarschijnlijk al binnen in ons ligt.

Inkom Gratis. We gaan met de hoed rond.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Celtic Art Gallery

Organisatie

The Celtic Art Gallery vzw

Filter op categorie