Mantra en klankmeditatie

Tijdens deze mantra- en meditatieavond worden jullie door Sabine Fastré begeleid door helende Mantra's die voorgezongen worden en door de klanken van etnische instrumenten zoals klankschalen, sjamanendrums,Paloma harmonium, monochord en vele andere.

Mantra's zijn repetitieve gezangen met gewijde tekst. Ze komen in verschillende culturen voor. Doordat de woorden en of klanken steeds herhaald worden gaan ze op ons lichaam inwerken. Er word weliswaar iets in jou wakker gemaakt of getriggerd zoals: gelukzaligheid, tevredenheid, verlichting, inzichten maar het kan ook zijn dat er verdriet loskomt of misschien nog wel een andere emotie en deze mogen er allemaal zijn. Door samen te zingen worden de mantra's als het ware nog krachtiger en gaan ze nog dieper op ons inwerken!

De klanken en trillingen die de Mantra's met zich mee brengen, gaan erg positief te werk in ons lichaam en geest. Je hebt absoluut geen zangervaring nodig. Voel je vrij en van harte uitgenodigd om mee te zingen of gewoon te luisteren want de intentie brengt de energie bij ieder van ons sowieso in beweging en zal onze gedachtenstroom tot rust laten komen en zal zijn effect hebben op ons lichaam en geest “je ziel”. De reden waarom Sabine jullie kennis wil laten maken met Mantra's is omdat deze voor haar een grote steun zijn geweest in een zeer moeilijke periode. Het brengt rust in de chaos in je hoofd.
De Mantra's vloeien daarna geleidelijk aan over in een geleide ontspannende klankenmeditatie waar er gebruik gemaakt wordt van etnische instrumenten zoals klankschalen, sjamanendrums,Paloma harmonium, monochord en vele andere.
Ervaar de subtiele klanken en laat je meevoeren in een diepe ontspanning, en wegdromend geef je jezelf alle nieuwe krachten die je nodig hebt.
Het zachte loslaten van spanningen en blokkades in het lichaam en de ziel is een goede basis voor de herbeleving en versterking van het zelfregulerend systeem van het lichaam.

om zo onze avond rustig af te sluiten ronden we af in een cirkel waar er plaats en ruimte is om gezellig samen wat te praten, en voor die mensen die dat willen, hun ervaringen te delen van wat deze mantra & meditatie hun heeft bijgebracht.
Voor je eigen comfort vragen we je om een yoga matje of matrasje, een dekentje en kussen mee te brengen. Zit je liever op een zitkussen? Dan mag dit natuurlijk ook. Voor de mantra's gaan we samen in een cirkel zitten en tijdens de klankmeditatie kan je kiezen of je gaat zitten of liggen. Als er mensen zijn die liever op een stoel willen zitten is dit geen enkel probleem. Daar kan voor gezorgd worden.
Luister vooral goed naar je eigen lichaam. Het is tevens jouw avond en je eigen comfort is van belang om optimaal te kunnen ontspannen. Zorg dus goed voor jezelf.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 8,00
Basistarief: 8,00 €

Waar

Buurthuis Genendijk

Tickets

Organisatie

VZW Samusement

Filter op categorie