Boekvoorstelling Khalid Benhaddou, "Is dit nu de islam?" en "Mag god nog?"

Gentenaar Khalid Benhaddou is de verpersoonlijking van de 'rationele islam', een moderne islam die de westerse democratische regels en waarden wil verzoenen met de wijsheid van de Koran. Met dat ideaal werkt hij als imam en als coördinator van het Netwerk Islamexperten
dat, in samenwerking met het departement Onderwijs, de radicalisering van moslimjongeren
in Vlaanderen tegengaat.
In zijn nieuw boek 'Is dit nu de Islam?' vertelt hij hoe de Koran echt moet worden
gelezen en begrepen: niet letterlijk maar wel in zijn historische context. Hij spreekt over de extreme islam en zijn terroristische uitwassen en hoe je die concreet kan bestrijden. Hoe je jongeren weg kan houden van radicalisering. En hij houdt een warm pleidooi voor verzoening en dialoog, where east meets west.
Religie leek in het Vlaanderen van de 21e eeuw geen issue meer, met de ontkerkelijking, de ethische bevrijding en de scheiding tussen kerk en staat. Maar met de toestroom van moslims in het Westen, lijkt religie weer een prominenter plaats in de samenleving in te nemen. Of in elk geval rijst de discussie weer op.
Een bekende christen (Torfs), een moderne en mondige moslim (Benhaddou) en een vooraanstaande Nederlandse vrijzinnige (Cliteur) worden door Lisbeth Imbo aan de tand gevoeld in een boek dat veel pertinente en boeiende vragen behandelt. We krijgen veelkleurige antwoorden over hoofddoeken en cultuursuprematie, over terrorisme en vrouwelijke priesters, over wetenschap, normen en waarden.
Deze boekvoorstellingen vindt plaats op donderdag 21 juni om in de Zille. Iedereen is welkom vanaf 19.30. Inschrijving is wenselijk via yasemin.soysal@ham.be of 013 61 10 17 (i.s.m. integratiedienst en de bib)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Filter op categorie