Coderdojo Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Leer alls over websites, games, apps, software, ... en ga er onmiddellijk mee aan de slag!

CoderDojo organiseert workshops ("doe-het-zelf-lessen"), de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren jongens en meisjes programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort.

Je ontmoet gelijkgestemde deelnemers, maakt zelf coole dingen en kunt elkaar en de rest van de wereld laten zien waaraan je gewerkt hebben.

Dojo's worden op vrijwillige(rs) basis georganiseerd en onderhouden over de hele wereld! Mentors met ruime kennis op uiteenlopende gebieden begeleiden de jongeren, leggen uit, doen voor, leren aan en stimuleren fantasie en creativiteit.

CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.
CoderDojo Ham wordt opgezet in nauwe samenwerking met de BIB van Ham
CoderDojo heeft maar één regel:?"Above all: be cool!".

Trajecten
Kies bij je inschrijving uit 1 van de verschillende aangeboden trajecten.Je kiest zelf telkens of je jezelf verder wilt verdiepen in een bepaald traject, of iets anders wilt uitproberen

Scratch: Op een visuele manier het logisch denken aanleren om te leren programmeren. Ideaal voor iedereen die wilt leren programmeren.

Agenda
+/- 09u15: registratie
+/- 09u30 - 11u30: workshop
+/- 11u30 à 11u45: show & tell ( iedereen welkom! (ook ouders))
12u iedereen naar huis

Praktische informatie

Je kan deelnemen tussen 7 en 18 jaar. Ben je ?jonger dan 12 jaar dan word je het best begeleid door (een van) je ouders. Je ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn, maar moeten wel in de buurt blijven zodat we?hen kunnen contacteren. We appreciëren het als ouders een halfuur voor het einde van de Dojo terugkeren om het toonmoment mee te maken en de vrijwilligers achteraf wat te helpen bij het opruimen.

Je dient te beschikken over een laptop. De coaches zullen ervoor zorgen dat alle benodigde software geïnstalleerd zal worden of zullen je vooraf laten weten als je iets specifieks nodig hebt. Heb je echt geen laptop, geef dit aan en dan zal CoderDojo proberen een draagbare computer te voorzien, als het mogelijk is mag je wel een USB-stick meebrengen waar we jouw creaties op kunnen bewaren zodat je thuis verder kan werken.

Registreren & annuleren

Het inschrijvingsformulier zal voornamelijk persoonlijke gegevens verzamelen over de deelnemer. In enkele gevallen zal ook bijkomende informatie over de ouder/voogd worden gevraagd, en dat zal dan ook expliciet vermeld worden. We vragen bij de inschrijving aan alle deelnemers om een e-mailadres en telefoonnummer van de ouders of voogd op te geven. Indien nodig ?zal CoderDojo ?rechtstreeks contact opnemen met de ouders of voogd.

We waarderen het dat deelnemers de tijd nemen om hun bestelling actueel te houden, en als je niet aanwezig kan zijn, is het gemakkelijk om jouw inschrijving te annuleren vanuit jouw Eventbrite account. Meld je aan bij Eventbrite.com, ga naar de pagina tickets, en zoek uw bestelling. Klik op jouw bestelling om gedetailleerde informatie te bekijken, en selecteer vervolgens "Order annuleren" om uw inschrijving te annuleren. Je zal een e-mail ontvangen om de annulering te bevestigen. Blijkt dat niet meteen te lukken, dan kan je ons altijd contacteren via coderdojosham@gmail.com.

OPGELET: indien er te weinig deelnemers zijn, kan de sessie geannuleerd worden. We brengen jullie die week zelf hiervan op de hoogte.

Trajecten

Er zijn verschillende trajecten waaraan je kan deelnemen. Als je nog helemaal geen ervaring hebt, start je best met Scratch.

Vragen
Contacteer ons via?coderdojosham@gmail.com! Tot snel!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Bibliotheek Ham

Organisatie

Coderdojo Ham

Filter op categorie