Aanbrengpremie serviceflats De Waterjuffer

Gepubliceerd op maandag 25 januari 2021 0 u.
Het OCMW van Ham bezit 37 serviceflats in het centrum van Kwaadmechelen. Om zoveel mogelijk leegstand te vermijden, kent het OCMW een premie toe aan elke Hamse inwoner die een nieuwe bewoner aanbrengt voor de huur van één van de flats. Het gaat om een eenmalig bedrag van 700 euro.

Het OCMW van Ham is uitbater van serviceflatgebouw de Waterjuffer in de Speelstraat. Momenteel zijn er nog enkele flats te huur. Om langdurige leegstand te vermijden, kent het OCMW een eenmalige premie van 700 euro toe aan elke Hamse inwoner die een nieuwe bewoner aanbrengt voor de huur van één van de flats. 

Premie aanvragen

Je kan de aanbrengpremie van 700 euro aanvragen bij het OCMW van Ham of via dienstencentrum@ham.be. De aanvraag kan enkel geldig gebeuren binnen de twee maanden nadat de serviceflat effectief betrokken is door de nieuwe bewoner. 

Bij aanbreng van een persoon die zich enkel op de wachtlijst laat inschrijven, wordt er geen premie uitbetaald.

Het reglement kan je hier raadplegen.

Voorzieningen de Waterjuffer

Elke flat is voorzien van alle comfort en hulpmiddelen. Elke flat omvat een leefruimte, een slaapruimte, een badkamer en een volledig ingerichte kookruimte. Daarnaast is elke woning uitgerust met een individueel alarmsysteem en domotica, waardoor de veiligheid van de bewoners optimaal is.

Het gebouw beschikt bovendien over een ontmoetingsruimte, een fitnessruimte en een wasplaats met wasmachine en droogkast. Uiteraard is het hele gebouw toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Prijs

De dagprijs bedraagt 23 euro, inclusief water en onderhoud van de gemeenschappelijke delen. De serviceflats staan open voor personen of gezinnen die zelfstandig kunnen wonen. 

Meer info

Meer informatie krijg je bij Lot Smeyers, 013 61 10 93, lot.smeyers@ham.be.

www.ham.be/serviceflats