Aan de slag met een klimaattuincoach

Gepubliceerd op zondag 19 juni 2022 10.50 u.
Hoe maak je jouw tuin beter bestand tegen een veranderend klimaat? Een klimaattuincoach kan je hierbij helpen. Het is een ervaren tuinadviseur, die jouw tuin bezoekt en een vlekkenplan opmaakt. Jouw bijdrage bedraagt 75 euro. De gemeente Ham betaalt de rest van de kostprijs.

Meerwaarde

Je hebt het vast al gemerkt. Onze zomers worden steeds warmer en droger en dat heeft ook invloed op jouw tuin. Maar sommige tuinen staan droger dan de andere. Ligt dit aan de bodem of aan de tuinier? En hoe hou je je tuin koel en aangenaam tijdens een hittegolf? Het zijn complexe vragen, maar de manier waarop je een tuin aanlegt en onderhoudt, heeft zeker een impact op de droogte en warmte in je tuin. Wat geeft de doorslag en hoe maak je jouw tuin beter bestand tegen een veranderend klimaat?

Klimaattuincoaches

Een klimaattuincoach kan je hierbij helpen. De klimaattuincoaches zijn ervaren tuinadviseurs, die jouw tuin bezoeken. Vervolgens maken ze, op basis van jouw wensen, budget en vragen, een verslag met tips en een vlekkenplan. Hierin vind je kleine en grote ingrepen die gegarandeerd effect hebben.

Limburgse Klimaattuinen is een campagne van provincie Limburg en partners i.s.m. de gemeente Ham. Samen zorgden we voor een zorgvuldige selectie en opleiding van Klimaattuincoaches die op een professionele manier advies geven over het klimaatrobuust inrichten van tuinen.

Praktisch

Je kunt een coach aanvragen via het e-loket.

Jouw bijdrage bedraagt 75 euro, de gemeente Ham betaalt de rest van de kostprijs (225 euro).