Update captatieverbod en kampvuren

Gepubliceerd op dinsdag 6 augustus 2019 0 u.
Naar aanleiding van de aanhoudende droogte en hitte heeft de gouverneur van Limburg het captatieverbod (onttrekken van water uit onbevaarbare waterlopen) verder uitgebreid. Hulpverleningszone Noord-Limburg laat kampvuren opnieuw toe sinds vrijdag 2 augustus..

Beperkt capteren van drinkwater voor het eigen vee dat nog buiten staat en voor het aanmaakwater voor gewasbeschermingsmiddelen is wel nog toegestaan.

Als bijlage vind je het volledig persbericht alsook het politiebesluit van gouverneur Reynders.

Meer info over de droogte op www.crisis-limburg.be/droogte

Kampvuren 

Hulpverleningszone Noord-Limburg heeft het negatief advies voor kampvuren in de gemeenten die deel uitmaken van onze hulpverleningszone (Bocholt, Bree, Ham, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Lommel, Pelt en Peer) opgeheven op vrijdag 2 augustus. Er mogen dus opnieuw kampvuren plaatsvinden. 

Je kan de evolutie in brandfases en waarschuwingen voor bos- en natuurgebieden steeds live opvolgen via de website van Natuur & Bos van de Vlaamse overheid: https://www.natuurenbos.be/waarschuwingen

Meer informatie over de codes voor brandgevoeligheid (BNIP Bos- en Natuurgebieden) en de te ondernemen acties, kan je terugvinden als bijlage en op onze website van Hulpverleningszone Noord-Limburg www.hvznl.be.