700 lagere schoolkinderen ontvangen herbruikbare brooddoos

Gepubliceerd op woensdag 22 juni 2022 15.47 u.
Via een tekenwedstrijd met het thema 'blije, afvalarme wereld' werden in de vier Hamse basisscholen per school één winnende tekening gekozen. Het resultaat: 700 herbruikbare brooddozen met vier unieke bedrukkingen dankzij subsidies van het Preventiefonds.

Tekenwedstrijd

Dankzij subsidies van het Preventiefonds lanceerde de gemeente een tekenwedstrijd voor de Hamse lagere schoolkinderen uit het eerste tot het vijfde leerjaar. De opdracht was een blije, afvalarme wereld tekenen. De tekenwedstrijd was voor de leerkrachten een handige, laagdrempelige manier om het thema duurzaamheid en afvalpreventie in de lessen te introduceren en de leerlingen te sensibiliseren. Want elk klein initiatief om duurzamer om te springen met grondstoffen heeft wel degelijk impact.

Unieke bedrukking

Het was een lastige opdracht voor de jury om uit alle prachtige inzendingen per school één winnaar uit te kiezen. Voor De Sterre Kwaadmechelen, De Sterre Genendijk, De Klimop en De Zevensprong zijn de winnaars respectievelijk Olivia, Noor, Lorena en Floor.

We wensen de kunstenaars van de winnende tekeningen proficiat en danken alle leerlingen van harte voor de mooie tekeningen die ze hebben ingestuurd. Karen Placin, klimaatambtenaar van Ham, bekijkt de mogelijkheid om een overzichtstentoonstelling te maken van alle tekeningen. Zo kunnen we nog even verder dromen over een afvalvrije wereld en tegelijk alle inwoners inspireren.

Klaar voor een nieuw jaar

De brooddozen kunnen al netjes klaargezet worden voor volgend schooljaar. Maar eerst genieten van een fijne, welverdiende zomervakantie!