Praktisch

Toerisme

Toeristische dienst Ham
Dorpsstraat 19
3945 Ham


tel. 013 61 10 15
fax 013 61 10 01
e-mail

Openingstijden

Op afspraak

 

Meer info

Fietsparadijs Limburg

fietsparadijs Limburg - Toerisme Limburg (grote weergave)

Limburg is het fietsparadijs en biedt je 2000km hoofdzakelijk autovrije fietspaden, genoeg voor dagenlang fietsplezier doorheen afwisselend landschappen. Limburg houdt van fietsers en fietsers houden van Limburg. Fietsers worden hier het hele jaar door in de watten gelegd.

Via het ondertussen wereldberoemde knooppuntensysteem stel je je eigen dagtocht samen. Vertrekken in Ham kan aan de kerk van Oostham (Heldenplein) of het gemeentehuis (Dorpsstraat). Ook in één van de fietscafés kan u starten.

 

Fietsapp – fietsparadijs Limburg

Toerisme Limburg vzw heeft ook een gratis Fietsparadijs Limburg fietsapp met 41 belevingsvolle themafietslussen. De fietsapp is beschikbaar voor Android (Google) en iOS (Apple) en is te downloaden via Play Store en via de App Store.

De app helpt je om op basis van foto’s en landschappen een mooie fietsroute te kiezen. Een fotogalerij presenteert de mooiste plekken van het Limburgse fietsroutenetwerk. Je bladert door prachtige foto’s van tientallen decors, landschappen en attracties. Kom je iets tegen dat je wilt zien? Dan klik je op de foto en krijg je meteen een uitgestippelde knooppuntenroute die je langs dat plekje brengt. De fietsapp toont waar je vertrekpunt is, welke knooppunten je moet volgen, hoe lang de route is én wat je onderweg tegenkomt. Attracties, fietshoreca, favoriete fietsplekjes, elektrische laadpalen,… staan duidelijk vermeld mét de nodige uitleg.